De arbetslösa stöttas dåligt

Till Sanna Häger som skrev “Vill inte betala för parasiter” i Expressen (8/12). Jag tycker man ska vara försiktig med att klaga över arbetslösa. Många av dem som saknar arbete är faktiskt motiverade till att arbeta. Jag tycker inte att det är rättvist att gnälla på människor som inte tar sina studier fullt seriöst. Det Sverige som många så ofta skryter om borde hjälpa arbetslösa in på arbetsmarknaden på ett effektivare sätt än vad som görs idag. Jag tycker att vi är dåliga på att stötta våra arbetslösa och hjälpa dem att finna jobb. Dessutom har vi ett dåligt företagsklimat i Sverige vilket hindrar framförallt småföretag från att nyanställa vilket leder till att arbetslösheten stiger.

Jag tror inte arbetslösheten har så mycket att göra med ungdomar som kastar bort sin skoltid. Problemet ligger i att vi människor gnäller för mycket och lastar över ansvaret på våra medmänniskor. Vi borde istället se vilka möjligheter det finns för oss att hjälpa varandra. Och bidragstagare är minsann inga parasiter – de är människor.

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s