Kinesiska på gymnasiet

Jan Björklund meddelar att han vill göra en satsning på språk ifall regeringen blir omvald nästa mandatperiod. Detta skulle även innefatta en möjlighet för gymnasieelever att studera kinesiska (jag utgår från att det gäller mandarin), vilket givetvis är varmt välkommet då kinesiska lär vara ett av framtidens språk. Lika bra att vi svenskar lär oss mandarin nu, snarare än att behöva tragla glosor i 40-årsåldern när vi märker att Kina är världens största politiska och ekonomiska makt.

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s