Ekonomisk kontrast

Det är alltid en besynnerlig upplevelse att mellanlanda i Zürich för att flyga vidare till ett mindre rikt land i Östeuropa, Asien eller liknande. Zürich flygplats är nämligen bland de mest exklusiva och lyxiga man kan tänka sig. De enda flygplatse rsom kommer upp i Zürichs nivåer som jag har i huvudet just nu är Kuala Lumpur och Hong Kong International Airport.

Zürich flygplats påminner mer om ett shoppingcenter än om en reseterminal. Det finns bara en terminal, och från den löper cirka fyra, fem, vingar ut där man i vanlig ordning hittar Max Mara, Gucci, Prada, Louis Vuitton och så vidare.

Mat då? Jo, visst, så länge plånboken tillåter. Ett Whopper meal på Burger King kostar runt 130-140. Ska du ha biff och pommes frites talar vi 200 kr och uppåt, och då köper man maten vid en food court. Lustigt nog är man aldrig speciellt hungrig i Zürich…

Efter att ha förundrats över schweiziska flygplatspriser bär det sedan av till nästa destination, i mitt fall Zagreb – där en Whopper, med pommes och dryck kostar 30 kr.

Hyfsad kontrast.

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s