George W. Bush eller judarna bakom 11 september: ett par tankar om konspirationsteorier

Konspirationsteorier är spännande. De anspelar på människans psykologi på ett sätt som är ganska likt det som används av de abrahamitiska religionerna och deras heliga texter. Källkritiken är urusel – närmast patetisk – och teserna som drivs är svagare än 212-isotopen av polonium (sönderfallande atomtyp med en halveringstid på cirka 299 nanosekunder). Men människan vill ju så gärna tro! Och naturligtvis ska hon få göra det. Det enda som jag har invändningar emot är när man presenterar sin tro som sanning, och när man gör detta i källkritikens namn, trots att man själv besitter den största bristen på kritiskt tänkande. Ett aktuellt exempel på detta är den så kallade Sanningsrörelsen som var kvällens tema i SVT Debatt och som det har skrivits om i bland annat Svenska Dagbladet.

Jag ska inte skriva en lång överläggning om varför de flesta konspirationsteorier är trams för då kommer det bara sluta med en massiv samling av volymer som förmodligen hade gjort självaste August Strindberg grön av avund. Istället hade jag tänkt att lite kort spalta upp ett par funderingar och frågor som gärna konspirationsteoretikerna själva får svara på:

1) Det är spännande att läsa kommentarerna på konspirationsteoriportalen Vaken. Speciellt förtjust är jag i den person som menar att TV4 och dagstidningarna ingår i någon slags maktelitistisk konspiration – jag menar själva tanken att medier som använder Wikipedia som källa och som på grund av värdelös research ständigt felciterar skulle lyckas kunna föra svenska folket bakom ljuset är ju smått komisk. Jag kan inte heller låta bli att le åt att denna person som vill ha sanningen och som ifrågasätter de officiella utredningarna av 9/11 för att man inte helt säkert kan veta att de stämmer har en bild på Platon (den allsmäktiga elitens beskyddare) på sin användarprofil på hemsidan (apropå sanning och fakta; se för övrigt gärna Platons lärare Sokrates som föddes 470 ELLER 469 f.Kr.).

2) Om man nu hittar så bra information på Internet om vad som egentligen hände den 11 september för åtta år sedan, undrar jag hur man vet att inte Internet också är en konspiration. Internet kanske inte ens är kopplat till USA, utan all information kommer från européer. USA kanske inte ens finns. Senast jag var i New York kan jag ha varit på en ö som ligger ungefär mellan Europa och det som antas vara USA, men som mörkats på Google Earth som vatten. Varför inte.  Solen snurrar förmodligen runt jorden och Christer Fuglesangs månlandning filmades i en bunker i Nebraska.

3) Det finns en mycket bra bok som heter “The Looming Tower: Al-Qaeda and the Road to 9/11” som jag rekommendarar alla 9/11-skeptiker att läsa. Bland annat berättar boken om John O’Neill, FBI-agenten som var al-Qaida på spåren. O’Neill hann dock aldrig få gehör för sitt case då interna motsättningar och avgång kom emellan, varför han slutade på byrån i slutet av augusti 2001. Hans nya jobb var… säkerhetschef på World Trade Center, och tre veckor senare var han bland de första offren som identifierades efter flygattackerna. De som tror att Bushadministrationen låg bakom 9/11 får gärna förklara varför man inte lät O’Neill fortsätta knyta samman al-Qaida med diverse terrorattentat då det hade varit en utmärkt täckmantel för statligt planerade attacker på det amerikanska folket.

4) Slutligen vill jag bara passa på att ställa frågan hur i hela världen konspirationsteoretikerna menar att man klarar av administrera och upprätthålla sådana här konspirationer när inte ens Ingvar Carlsson för tretton år sedan lyckades samla den absolut innersta kretsen inom Socialdemokraterna utan att information från deras hemliga möte läckte till media. Sätt då dessa 5-6 toppsossar i proportion till att organisationen TV4 med alla ägare och alla anställda har anklagats för att tillhöra en konspiration som är rädda för sanningen om 9/11.

Nej, större etablerade konspirationer som pågår under en längre tid, just som att judarna skulle ha legat bakom 9/11 eller att människan aldrig har varit på månen, har jag mycket svårt att tro på. Vi människor är helt enkelt för korkade och inkompetenta för att kunna lyckas med något sådant.

Simon Hedlin Larsson

Tryck här för intressanta inlägg om:

4 responses to “George W. Bush eller judarna bakom 11 september: ett par tankar om konspirationsteorier

 1. Jag tittade också på Debatt ikväll och höll på att
  bli galen. Vad var det för personer som fick nästan hela debattiden för att uttrycka sina egendomliga åsikter. Jag blev verkligen rädd. Den ende som jag visste och kunde något var förstås Olle Wästberg.

 2. Balfourdeklarationen (1917)
  Balfourdeklarationen är ett yttrande av den 2 november 1917 av den brittiske utrikesministern Arthur James Balfour, i vilket han meddelar lord Walter Rothschild, ledaren för det judiska samfundet i England, att den brittiska regeringen stöder förslaget att upprätta ett judiskt hemland i Palestina, dock under omständigheterna att detta inte skulle komma att påverka den i Palestina redan boende arabiska befolkningen. År 1917 var Palestina fortfarande formellt en del av det Osmanska riket men blev efter första världskriget ett brittiskt protektorat.
  Två inflytelserika sionistiska ledare hade försökt förmå den brittiska regeringen att fatta beslut om att Palestina i sig skulle bli judarnas eget hemland, men så långt ville inte britterna sträcka sig. Tvärtom, de valde att inte använda ordet “state” (‘stat’), utan istället uttrycket “national home [for the Jewish people]” (ungefär ‘ nationellt hemvist [för det judiska folket]’) och vidhöll under årtionden att man inte hade avsett en fri statsbildning (även om åtskilliga brittiska politiker rent privat var för en sådan).
  Av samma anledning skrev man inte “Palestine” enbart, som saken faktiskt formulerats i ett första utdrag, utan “in Palestine”, för att inte ge sken av att man hade avsett hela Palestina.
  Brevet i översättning [redigera]
  Utrikesdepartementet
  2 november 1917

  Käre Lord Rothschild!
  Det bereder mig stor glädje, att å regeringens vägnar överbringa Eder följande deklaration av medkänsla med de judiska sionisternas strävanden, vilka har blivit underställda och bifallna av kabinettet:
  “Regeringen ser med välvilja på en i Palestina upprättad nationell hemvist för det judiska folket och kommer att på bästa sätt bemöda sig om att underlätta verkställandet av denna avsikt, under den otvetydiga förutsättningen att intet må göras som kan inverka menligt på de mänskliga eller religiösa rättigheterna hos befintliga icke‑judiska samhällen i Palestina, eller de rättigheter och den politiska ställning som åtnjuts av judar i något annat land.”
  Jag skulle vara tacksam om Ni ville göra denna deklaration veterlig för den Sionistiska federationen.

  Eder tillgivne
  Arthur James Balfour

  Foreign Office
  November 2nd, 1917.

  Dear Lord Rothschild,
  I have much pleasure in conveying to you, on behalf of His Majesty’s Government, the following declaration of sympathy with Jewish Zionist aspirations which has been submitted to, and approved by, the Cabinet:
  “His Majesty’s Government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country”.
  I should be grateful if you would bring this declaration to the knowledge of the Zionist Federation.

  Yours sincerely
  Arthur James Balfour

 3. “Konspirationsteorier” är spännande. De blir än mer intressanta om de kan stödjas med fakta.

  Vissa kommer aldrig att kunna förstå 11 september. Kanske för att sanningen är för brutal, eller för att man inte kan erkänna för sig själv att man blivit lurad. En annan anledning kan vara brister i det engelska språket. Men bevisningen för att byggnaderna har sprängts är stark och går inte att motargumentera längre. Det är därför de som fortfarande försöker försvara den officiella sagan aldrig använder sig av argument utan istället smutskastar den som stödjer sig på vetenskap och fysisk bevisning. 9/11 gjordes inte av ”USA”, utan av folk som hatar USA och dess konstitution. Men det finns inget som tyder pa att det skulle vara extrema islamister inblandande.

  Om man inte hänger med i vad som sägs i intervjuer och filmer om de inte är textade, så kan man åtminstone ta del av en liten del av de mängder av information som finns. Följande länkar är alla med svensk text:

  Mark Basile – Kemiingenjör, Svenska undertexter – http://www.youtube.com/watch?v=7w5PvWN-uYw&playnext=1&list=PL67A17AC6C8423506

  Niels Harrit – Kemist, Svenska undertexter – http://www.youtube.com/watch?v=1WT4OLw4jO8&feature=channel_video_title

  Stephen Barasch – Arkitekt, Svenska undertexter – http://www.youtube.com/watch?v=PLj1aX3uNLk&feature=channel_video_title

  Alex Jones intervjuar Aaron Russo, svensk text – http://www.youtube.com/watch?v=h091kMDXvDA

  9/11 – North Tower Exploding – David Chandler, Svenska undertexter – http://www.youtube.com/watch?v=DX81GaDw4lM

  Manga fragor om 11 september, svensk text – http://www.youtube.com/watch?v=XVjOTr7HR1M&

  Myten om 11 september spreds inom en timme av massmedia – http://www.youtube.com/watch?v=12z1ch6fWbE

  David Ray Griffin om fabricerad bevisning och 11 september – http://www.youtube.com/watch?v=u-Xg2-KXB4c

  9/11 Mysteries (2006), dokumentär med svensk text – http://video.google.com/videoplay?docid=5731506715390484526

  9/11 Loose Change 2nd edition, svenska undertexter – http://video.google.com/videoplay?docid=5731506715390484526#docid=94448691996878155

 4. You must remember that roofing contractors are usually reliable school bus but costly.

  It says the government of the school bus contractors
  a call. Try to be prepared for a number of GSA classes school
  bus that help is needed while carrying out tasks such as non-moving
  images, video, we have all been in the wide range of temperatures.
  He was taken to complete the project was more than what the
  landscaping contractor pay to fix things.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s