Vill Vellinge inte vara en del av Sverige?

På en informationsträff i Vellinge som handlade om flyktingdebatten (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12) sa en svensk kvinna i publiken:

“I många av de här länderna som de här barnen kommer ifrån skjuter man ner varandra när man blir förbannad. I det här landet gör man inte det.  Och det är en kulturkrock som är ganska allvarlig.”

Bortse från grova generaliseringar som görs i påståendet och från det faktum att det egentligen låter som ett argument till varför barn just borde få komma till Sverige för att undvika den situation som kvinnan talar om. Fokusera istället på hur argumentationen går: kulturkrockar är farliga. De måste undvikas till varje pris. Olika kulturer måste skiljas åt.

Personligen har jag egentligen bara en sak att säga till henne och alla andra flyktingmotståndare:

I många av kommunerna försöker man stoppa flyktingar från att flytta dit eftersom de påstås förstöra samhället. I hundratals kommuner gör man (lyckligtvis) inte det. Och det är en kulturkrock som är ganska allvarlig.

Simon Hedlin Larsson

9 responses to “Vill Vellinge inte vara en del av Sverige?

 1. När ska Lidingö ta emot flyktingar?????

 2. När ska Danderyd ta i mot flyktingar?

 3. “kulturkrockar är farliga. De måste undvikas till varje pris. Olika kulturer måste skiljas åt.”

  Rätt!

  “I många av kommunerna försöker man stoppa flyktingar från att flytta dit eftersom de påstås förstöra samhället. I hundratals kommuner gör man (lyckligtvis) inte det. Och det är en kulturkrock som är ganska allvarlig.”

  Korrigerad:

  I många av kommunerna försöker man stoppa flyktingar från att flytta dit eftersom förstör samhället. I hundratals kommuner gör man tyvärr inte det. Och det är en kulturkrock som är ganska allvarlig.

  Magda och Karl:

  Förhoppningsvis aldrig!

 4. Det handlar inte bara om brottslighet, man måste även tänka ekonomiskt. För varje flyktingbarn går det 10 skattebetalare med normallön 22000:- – 23000:- /mån före skatt per år, sug på den ekvationen.

 5. Tala klarspråk och sluta lura folk. Någon tjänar pengar på invandringen , men inte är det de gamla , våra barn eller alla skattebetalare.
  http://meritwager.wordpress.com/2009/11/16/migrationsverkets-ledning-ljuger-departementet-rakt-i-ansiktet/

 6. Nej tyvärr tror jag att många Vellingebor inte alls vill att Vellinge ska vara en del av Sverige. De har av den inskränkta kommunledning invaggats i föreställningen om att det alltid, i alla lägen, är bäst i Vellinge. Världen utanför Vellinge är ond och dålig, och det gäller vare sig det handlar om Malmö eller Somalia. “Usch så vill vi inte ha det här!”. Att det sedan inte alltid är så där himla bra i Vellinge begriper de sorgligt nog inte.

 7. Nu är det så att de demokratiskt valda politikerna i Vellinge väljer att inte ta in flyktingar. Det har de demokratiskt mandat för. Alltså tar Malmö emot fler flyktingar än de klarar av och konstigt nog väljer den rödgröna soppan att genom ett bulvanföretag (Attendo), inkvartera den i Vellinge.
  Ett klockrent brott mot kommunallagen. Kommuner ska ta hand om det de tar på sig på sitt eget område.

 8. tragisk exempel på svensk flykting politik
  haveri

 9. Jag hörde lite siffror på kostnaderna av en som jobbar på kommun, man räknar med en kostnad på strax under en miljon per skalle för att ta emot ungdomarna, några barn har jag inte sett.

  Samtidigt har vi inte råd att ge våra egna psykiskt sjuka eller hemlösa samma behandling, det är fan inte klokt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s