Höga förväntningar på Federer

Jag noterar att Dagens Nyheter kallar Roger Federers vinst i ATP-slutspelet över Fernando Verdasco med 4-6, 7-5, 6-1 för en “skakig premiär“, medan Andy Murrays vinst med 6-3, 3-6, 6-2 över Juan Martin del Potro uppenbarligen var en “perfekt start“.

Men det är väl så det blir när man har vunnit tillräckligt mycket. Jag minns förra året då Federer kom 3:a-4:a i Australian Open, 2:a i Roland Garros och 2:a i Wimbledon (tre av fyra Grand Slam-turneringar), vann OS-guld i dubbel och man under sommaren talade om hans dåliga år.

Andy Roddick (vars plats i ATP-slutspelet Robin Söderling nu har övertagit på grund av skada) hade förmodligen den bästa kommentaren om detta då han inför US Open sa att om Federers  resultat år 2008 var tecken på ett dåligt år, skulle han själv gärna vilja ha många sådana.

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s