Och Stora Journalistpriset 2009 går till…?

Alldeles strax är det dags. Vilka blir årets vinnare av Stora Journalistpriset i de tre kategorierna Årets Avslöjande, Årets Berättare och Årets Förnyare?

Som debatten går nuförtiden anar man ju att Kristina Edblom och Kerstin Weigl på Aftonbladet vinner första kategorin för deras artikelserien ”153 kvinnor dödade – av sina män”. Annars blir det väl Hans Bolander och för att ha bidragit till folkstormen mot prestationsbaserade löner. Som jämlikhetsfrämjande, kapitalistisk djurvän skulle jag personligen dock helst se Per Hermanrud för “Dun till varje pris”.

Kategori nummer två är svårare att tippa. Någonting säger mig bara att Karin af Klintberg och Jane Magnusson kommer vinna. Känns som “Ebbe – the movie” ligger hyfsat rätt i tiden. Men det gör nog å andra sidan Katarina Gunnarssons reportage om Kartellen också. Öppen match!

I den tredje och sista kategorin finns bara en i mina ögon värdig vinnare, och det är givetvis Karin Eder-Ekman, Leo Lagercrantz och PM Nilsson för Newsmill. Självklart kommer säkert någon annan vinna för det…

Kl 18.15 börjar det. Läs mer här. Följ utdelningen via webb-tv här.

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s