Och vips var allt som vanligt

Robin Söderling hade igår goda chanser att slå Juan Martín del Potro för att sensationellt ta sig till final i ATP-slutspelet där han skulle fått möta Nikolaj Davydenko (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7). Efter att ha spelat drömtennis mot Rafael Nadal och Novak Djokovic hade Söderling 1-0 i set mot del Potro.

Men någonting hände och plötsligt kändes Söderlings spel lika medelmåttigt och tafatt som vi är vana vid att se när han slåss mot de bästa. Trots tre serveess och inget dubbelfel lyckades inte Söderling hålla sitt fjärde servegem i det andra setet. Breaket var ett faktum och del Potro servade snabbt hem för 1-1 i set.

I tredje set lyckades visserligen Söderling bryta relativt tidigt, men del Potro bröt tillbaka omgående. Och i det avgörande tiebreaket slarvade Söderling i egen serve och del Potro kunde vinna matchen efter att ha fått fyra matchbollar.

Och det är väl detta som, tyvärr, fått symbolisera Söderlings tennis när han ställs mot den absoluta toppen. Slarv. Förstaserven håller verkligen världsklass, men andraserven har dålig kick (toppspinn) och han har lite att sätta emot när det kommer till baslinjedueller mot spelare som del Potro eller allroundspelare med hög variation som Roger Federer.

Forehanden är ganska tung, men han bränner ibland enkla bollar och tenderar att få många unforced errors. Backhanden är hyfsat säker, men i och med att den är tvåhandad har han inte samma möjlighet att varva raka slag med långa slicade bollar som exempelvis Federer. Och när han går fram på nät slarvar han lite med placeringen. Igår hade han exempelvis tre nät-/halvnätbollar i ett av del Potros servegem med bra lägen som han dessvärre brände.

Ser man till statistiken talar den sitt tydliga språk. 42 % vunna andraservar mot del Potros 64 %. Totalt 41 unforced errors mot del Potros 23. Det har varit guldtennis hela veckan för Söderling, men efter att ha vunnit första set mot del Potro kändes det som luften gick ur lite granna. Men, men. För att ha halkat in på ett bananskal då Andy Roddick tvingades ge upp sin plats på grund av skada var detta mycket mer än vad någon kunde förvänta sig. Och det kommer nya tävlingar nästa år.

Simon Hedlin Larsson, som vill påpeka för de som tycker att Roger Federer är gammal och tror att detta är slutet på hans era att de bör erinra sig om att han föll i semifinalen mot Nikolaj Davydenko som inte precis är någon ungdom men verkar spela sitt livs tennis

One response to “Och vips var allt som vanligt

  1. Hej!

    Jag tycker att du liknar Mona Sahlin utseendemässigt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s