Ett annorlunda stimulanspaket

Daniel och Victorias bröllopsnota på 64 miljoner kronor upprör. Även om jag inte är kungahusets största supporter vill jag ändå peka på att alla pengar inte försvinner ner i bröllopsparets fickor. 10 miljoner går till att renovera Storkyrkan, 4 miljoner till 800 utländska journalister som kommer på besök, 20 miljoner till den två veckor långa bröllopsfesten, och så vidare.

I praktiken är ju detta investeringar och dessutom blir det ju en multiplikatoreffekt på detta, så ni som tycker 64 miljoner låter magstarkt – se det som ett lite annorlunda stimulanspaket á la John M. Keynes.

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s