Hur långt sträcker sig solidariteten?

Det blir tveklöst intressant att se hur den folkliga opinionen i EU och USA utvecklas de kommande åren i frågan om de rikas stöd till de fattiga gällande klimatfrågan. Ofta hyllas och försvaras hård progressiv beskattning med att de rika minsann har råd (och i praktiken skyldighet) att dela med sig.

Är man nu beredd att vara konsekvent genom att säga att de rika länderna faktiskt har råd att betala för de fattiga ländernas utsläpp? Eller är solidariteten mellan rika och fattiga enbart så stark och så vacker så länge den håller sig mellan Jukkasjärvi och Ystad?

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s