Med marginalerna på sin sida

26 år tog det bara – sedan small det! Sedan 1983 har vi väntat (eller inte jag då; jag var inte född) på att åter få lämna Old Trafford med tre poäng i bagaget. Jag talar givetvis om kvällens match mellan Manchester United-Aston Villa som efter mycket spänning slutade 0-1!

Som väntat ägde Manchester United inledningen av matchen, och anfallsspel i högt tempo från de rödvita fick en som åskådare att tänka på en powerplaysituation i hockey. Men som laget med tredje minst antal insläppta mål (endast Chelsea och Man Utd hade färre) klarade Villa av att stå emot bra. Noterbart var att Wayne Rooney, Uniteds mesta målgörare denna säsong, ständigt var bevakad av två Villa-spelare. Resultatet av detta blev således att nyförvärvet Antonio Valencia fick väldigt mycket boll. Dock kom han till avsevärt få avslut på mål, och Uniteds bästa målchans under första halvlek hade faktiskt Rooney som tog ner ett inlägg på ett tillslag och lyckades få iväg ett skott som träffade den övre delen av ramverket.

Dessförinnan hade dock kontringsspecialisten Gabriel Agbonlahor trätt fram för Birminghamlaget och genom ett mycket okonventionellt väggspel lyckats skära mellan två rödvita backar och nicka bollen in i mål bakom en chanslös Tomasz Kuszczak. Agbonlahor befann sig ute på den offensiva vänsterkanten och passade en mötande Ashley Young som höll i bollen i något ögonblick innan han fintade bort en försvarare så pass mycket att han kunde slå ett hyfsat inlägg. Då hade Agbonlahor redan hunnit förflytta sig in i straffområdet där han mer eller mindre sprang in i bollen med pannan före.

Samarbetsmässigt var det ett mycket fint mål mellan två unga talanger, men sett till individuell prestation (nicken i sig) och stilighet (placering och så vidare) var det väl kanske inget mästerverk. Det spelar dock mindre roll när 0:an på den svarta tavlan slår om till en 1:a. Att uppskatta precis alla mål är för övrigt någonting som man som svensk är van vid, mycket tack vare Petter Hanssons 2-0-mål mot Grekland under EM förra året.

Villa kasserade i alla fall in de första tre poängen borta mot Manchester United sedan 1983, trots att Manchester United fortsatte attackera hela andra halvlek med ett anfall lett av Rooney, Valencia, Owen och Berbatov. Mycket imponerande och glädjande! Nu ligger vi förresten trea i Premier League!

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s