The simple reason why we are in Afghanistan

“It’s the Taliban I’m afraid of.”

– An anonymous Afghan woman, on why she wears the burqa in public even though her family and husband don’t demand it.

(Newsweek, 25/01-10: pp.12)

4 responses to “The simple reason why we are in Afghanistan

 1. Hej,Svaret är politiken är orättvis i USA..
  Politiken i USA är med orättvisor, krig , brott,makt,pengar m.m…Vem styr politiken i USA??Vad är AIPAC??Vem är de??
  Vad och vem är USAs kongress??..Vad är kristna sionister??

  Vad vill alla??..Irak är totalt förstört, varför, och för vem??

  Till folket i USA,stoppa aipac??stoppa USAs politik.Vem betalar USAs stöd till Israel??varför var Ryssland i Aghanistan??Fick Al-Qaida USAs stöd mot Rysslands ockupation av Afghanistan??

  Vad hände mellan USA och Al-Qaida före 11/9??Varför lever USA med krig och brott??Varför dör USAs soldater för ,Israels, skull??..Ni måste veta allt och stoppa USAs politik..Titta på kartan .Var ligger Afghanistan ?? Oljan i Irak var USAs politik mot Irak..

  Aipac vill ha ett krig mot Irak..Varför??

  De vill styra världen..De tänker på makt och mer pengar och olja..De har inte politik men Maffias regler och lagar..

 2. Jag håller med dig om att Afghanistankriget är väldigt suspekt.

  Läste i en äldre Economist att även de tvekar: “Those, including this newspaper, who have advocated a big surge are finding it harder to sustain the case.” Ur ledarartikeln Last Chance in Kabul, nov 7, 2009.

  Det är dags för Sverige och Europa att dra sig ur.

  Mina kommentarer om frågan kan du läsa på i inlägget Orättfördigt krig: http://gredemo.wordpress.com/2010/01/15/orattfardigt-krig-3-svar-till-p/

 3. Hej,Gustaf Redemo..Många frågor skickade jag till FN och USA och EU m.fl.och under 30 år men jag fick inte svar …Bara Palme skickade ett svar ..

  De kan inte svara.!! och de vill inte svara!!

  Varför dör USAs soldater och för vem???

  Ingen svara..Ingen sa ett ord om det..Sverige är rättvisans hjärta..Sverige har mycket gott rykte i världen…Varför man ska förstöra det??..Folket ska inte bara rösta men folket ska styra också,sa Palme..

  Jag har bevis och bevis kom också mot Blair och Bush som besöker AIPAC ofta..

  De är märdare och war criminal..Här är bevis varsågod:- Jack Straw’s Secret varning till Tony Blair om Irak
  Michael Smith
  En “hemlig och personliga” brev från Jack Straw 25 03 2002, dåvarande utrikesminister, att Tony Blair avslöjar graverande tvivel i hjärtat av regeringen om Blairs planer för Irak ett år innan kriget började.
  I brevet, av vilket en kopia offentliggörs för första gången i dag, varnade statsministern att målet för ett militärt ingripande i Irak var av tvivelaktig legalitet och skulle finnas någon garanti för en bättre framtid för Irak, även om Saddam Hussein togs bort.
  Den sändes 10 dagar innan Blair mötte George Bush, då den amerikanske presidenten, i Crawford, Texas, i april 2002. Dokumentet innebär klart att Blair redan planerar för ett militärt ingripande trots att han fortsatte att hävda att den brittiska allmänheten för nästan ett år att inga beslut hade fattats.
  Skrivelsen kommer att vara en central del av den bevisning som Chilcot utredning om Irakkriget när det frågor Straw denna vecka.
  Relaterade länkar
  Läsa den i sin helhet: Straws Irakkriget brev
  Så varför inte du slutar, Jack Straw?

  Jag måste tacka Simons också…Du gör bra,Simon

  Mina ord ligger här:-

  http://notousacom.wordpress.com/
  MVH till alla….USAs folk bör ta makten i USA..

 4. Hej,Gustaf Redemo,Jag hittar det här:-

  Bertrand Russell – Den palestinska flyktingarna, och ett ord Fromm och Asimov
  Från okuvlig Jeff Blankfort: För uppbyggelse av mänskligheten och nu för din distribution och dina filer, sade lord Bertrand Russell allt som behöver sägas om den israelisk-palestinska konflikten 1970. Tack till Ed Corrigan för detta.

  Lord Bertrand Russell hantera en internationell konferens 1970 skrev följande:

  “Tragedin i Palestinas folk är att deras land var” ges “av en främmande makt till ett annat folk för att skapa en ny stat. Följden blev att hundratusentals oskyldiga människor gjordes permanent hemlösa. Med varje ny konflikt deras antal ökat. Hur mycket längre är världens villig att uthärda detta skådespel av hänsynslösa grymhet? Det är uppenbart att de flyktingar som har all rätt till hemlandet som de drevs, och förnekandet av denna rättighet är i centrum för Den fortsatta konflikten. Inget folk någonstans i världen skulle acceptera att bli utvisade massor från sitt land, hur kan någon kräva att Palestinas folk att acceptera ett straff som ingen annan skulle tolerera? En permanent rättvis lösning av flyktingar i deras hemland är en viktig ingrediens i någon verklig lösning i Mellanöstern “.

  “Meddelande från Bertrand Russell till den internationella konferensen om Parlimentarians i Kairo, februari 1970.” Omtryckt i The New York Times, 23 februari 1970.

  Och detta är vad Erich Fromm säger: (tack vare Jamil T. för att hitta den)

  … och jag kan lägga till ett liknande uttalande av Erich Fromm, kritisera sionistiska påståendet att Palestina är det land av judarna, notera: “Principen anser att ingen medborgare förlorar sin egendom eller sin rätt till medborgarskap och medborgerlig rättighet är de facto en rättighet för (palestinier i Israel) har mycket mer legitimitet än judarna …. Om alla nationer skulle plötsligt anspråk territorier där deras förfäder bodde två tusen år sedan, skulle denna värld vara ett dårhus. ” (Judisk Brev, 9 februari 1959)

  Ed Seiler av Asimov Samhället svarade på en fråga av Ed Corrigan. Här är hans svar:

  Vilket är fallet för många ämnen som Asimov skrev, jag är säker på att han uttryckte sina åsikter om sionismen i ett antal bitar. En som jag känner till är i _IN Joy Still Felt_, den andra volymen av hans självbiografi. Där berättar han om middag i 1959 med en av hans gamla college flaskor och hans hustru, en israelisk. Asimov skrev: “Som vanligt, jag befann mig i den udda positionen att inte vara en sionistisk och inte särskilt värdera mina judiska arv.

  Jag gillar judisk matlagning, judisk musik, judiska skämt – men jag är inte * allvarliga * om det. Jag tycker också om andra typer av matlagning, musik och skämt (i själva verket var vi äta på en kinesisk restaurang). Jag tror inte ens sinne * under * judisk. Jag gör ingen hemlighet om att vara jude i denna bok, eller någon annanstans, och jag har aldrig försökt att ändra mitt namn.

  Jag tycker bara det är viktigare att vara människa och att ha ett mänskligt arv, och jag tycker det är fel för någon att känna att det är något speciellt med någon ett arv av något slag. Det är härligt att ha det mänskliga kulturarvet finns i tusen varianter, för det är större intresse, men så snart en sort anses vara viktigare än någon annan, grunden är lagd för att förstöra dem alla. ”

  Han hade några ytterligare tankar i ett kapitel med titeln “antisemitism” i _I. Asimov_, hans tredje självbiografiska volym. Där diskuterade han hur han var bekymrad över den kapacitet de historiskt förtryckta (t.ex. judar) som i sin tur blir förtryckare när de får chansen, och skriver: “Just nu finns det en tillströmning av sovjetiska judar till Israel. De är flyr för att de förväntar religiös förföljelse. Men i samma ögonblick deras fötter rörde israelisk mark, blev de extrema israeliska nationalister utan medlidande för palestinierna. From förföljs till förföljarna i blinkar ett öga. “- Ed Seiler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s