Konsten att vara konsekvent

Någon redigerare på Dagens Nyheter fick till det bra när hon eller han gav dagens huvudledare rubriken “Rätt till fel åsikt“, apropå mordhoten mot Lars Vilks. Det är precis vad det handlar om. Oavsett vad Vilks har sagt genom uttalanden, texter och teckningar, och oavsett vad han i framtiden kommer att säga, är det inte på något sätt berättigat att utsätta honom för våld eller hot om våld. I Sverige ska man inte behöva vara rädd för att säga vad man tycker.

Yttrandefriheten måste dock gälla för alla, och oavsett vilken typ av politiska och religiösa åsikter som förs fram. Det är mycket viktigt att man är konsekvent. Är det tillåtet att rita satirer av Muhammed (vilket det ska vara), måste det också vara precis lika tillåtet att provokativt avbilda alla andra religioners högst vördade gestalter.

Fredrik Segerfeldt gör därför helt rätt i att lägga upp Lars Vilks judesugga, och den hittar ni här.

Simon Hedlin Larsson

2 responses to “Konsten att vara konsekvent

 1. Men vad ska vi göra om flaggbränningarna och mordkomplotterna från ZOG lyser med sin frånvaro?

 2. Enligt Lars Vilks är porr konst….Att kvinnor arbetar i porr är konst….Att kvinnor har barn men de vet inte vem pappa är ,är konst….En grig knulla Mohammad eller Jesus är konst osv..men jag vill fråga alla:-

  Vad är man utan uppfostran ,är det konst också??

  Vad är moral???,ansvar, samvete,,???

  Vad är sjukt och ond???

  Kan jag göra likadan med Lars mamma??

  Lars ska svara!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s