Hur galna är Sverigedemokraterna?

Alex Bengtsson, utbildningssamordnare på Stiftelsen Expo skriver om ett tidigare debattinlägg av Philip Wendahl, sekreterare Liberal Mångfald:

I sitt senaste utspel /…/ försöker Wendahl påskina trovärdighet då han jämställer fundamentalistiska islamister med sverigedemokrater. Så långt inget galet. Det finns likheter i den verklighetsfrånvända världsbild som Sverigedemokraterna och fundamentalistiska islamister besitter.

Är Bengtsson månne tro beredd att likställa fundamentalistiska islamister även med vänsterpartister och miljöpartister? Förmodligen inte (även om en artikel med sådant budskap skulle mottagas med glädje). Och det är just det som är felet med hela debatten om Sverigedemokraterna. Många vill peka ut SD som extremister och galningar vars verklighetsuppfattning är helt rubbad – men hur står det egentligen till med andra partier?

Att Sverigedemokraternas syn på invandring är värd att kritisera på otaliga punkter är tveklöst. Men det är även Vänsterpartiets skolpolitik och Miljöpartiets syn på genmodifierade organismer. Att Sverigedemokraterna skulle ha en “verklighetsfrånvänd världsbild” på grund av de har en politik som man kan ha många invändningar emot är ett märkligt resonemang. Den som representerar ett parti som inte driver en politik som man kan ha många invändningar emot kastar första stenen.

Simon Hedlin Larsson

3 responses to “Hur galna är Sverigedemokraterna?

 1. Att Sverigedemokraterna har en åsikt och invandrarna har en annan är väl inte så konstigt. Vi i Sverige har ju en nedärvt tänkesätt. Olika invandrarkrupper har ju sina nedärvda tänkesätt. Frågan blir då vilka skall ändra sig. Någon måste ändra sig. Hade de invandrarna som kommer till Sverige tänkt ombilda Svenskarna? Troligen är Sverige-demokraterna rädd för detta. Men vad jag kan förstå så har invandrarna accsepterat vissa saker i det svenska samhället som de tycker är bra men inte andra. Exepel. biragen från socialen,bostäder, läkarvård etc. Men inte andra saker i Sverige.Där vill man ha kvar sitt hemlands tänkesätt.

 2. Ett religions krig är så gott, som oundvikligt, här i Sverige, då våra barnbarn kommer upp i medel års åldern. En chans till att stoppa detta finns, och det är att det islamiska folket måste omedelbart, skola om sig till kristen religion istället, för att ha med sig den hit.
  Den islamiska religion, och våran kristna, som vi haft i 1000 år.
  Kommer att bli rena katastrofen. Enligt sossarnas egna tales män, Hjalmar Branting, P.A. Hansson, samt Tage Erlander.
  Detta är ett direktiv. Innan islam, har blivit i majoritet, och sätter in sina sharialagar. Ty då är det för sent. I det svenska folket egna hemland, som det ser ut nu, så måste hela, den fientligt sinnade regeringen bytas ut, mot en mera Sverigevänlig och kristen regering igen.
  Våra förfäder, som byggt upp vårat fädernes land ligger alla i jord. De skulle säkert bliva vansinniga om de kunde, finge reda på att vi ger bort deras land och byggnadsverk till ett helt annat utomeuropeiskt folkslag, med en utländsk diktatorisk religion, som absolut inte hör hemma här uppe i Norden!

 3. Invandringen till mitt land SVERIGE är helt
  och hållet POLITISK. De Politiker som fattade
  det POLITISKA BESLUTET ATT SVERIGE
  SKULLE BLI ETT MÅNGKULTURELLT LAND
  UTAN ATT FRÅGA MIG ELLER SVERIGES
  BEFOLKNING BORDE STÄLLAS INFÖR
  RÄTTA pga VÅRDSLÖST HANTERANDE AV
  MINA OCH ANDRAS INBETALDA SKATTE
  PENGAR VI MEDBORGARE HAR INTE
  GIVIT TIDIGARE OCH NUVARANDE
  REGERING FULLMAKT ATT BEHANDLA
  VÅRA SKATTEMEDEL SOM DET ÄR OCH
  VARIT SINA EGNA PENGAR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s