Allsvenskan, Elitserien, el Clásico och US Masters

Denna helg är en sporthelg. AIK Fotboll har startat årets Allsvenskan tungt med bara två poäng på fem matcher. Förra året, då man till slut vann Allsvenskan hade man motsvarande tolv poäng efter samma antal matcher.

AIK Hockey, däremot, ser ut att gå upp i Elitserien i år när de leder över Växjö med 2-0 med bara minuter kvar. Allt i egna händer då Leksand och Rögle visserligen har vunnit sina matcher, men hade färre poäng inför denna avgörande omgång. Kul för Dick Tärnström – som efter en lång karriär bestämt sig för att avsluta i samma lag som innebar startskottet för densamma – om han fick hjälpa sitt AIK upp till Elitserien igen!

Lionel Messi, världens hetaste fotbollsspelare, fick avgöra El Clásico igår kväll. Väggspel med Xavi Hernández gav 1-0 som sedan drygades ut av Pedro till 2-0, vilket också blev slutresultatet. Matchen var ingen höjdare, men så länge Messi är på planen är det alltid sevärt!

Lee Westwood och Phil Mickelson toppar US Masters i Augusta. De har en hyfsad marginal ner till K. J. Choi, Tiger Woods med flera. Klarar den “eviga” trean Westwood pressen, eller blir det Mickelson med vinnarskalle och matchnerver som tar hem årets första major? Jokern i leken är, förutom Woods, även veteranen Fred Couples, som inte vunnit sedan tidigt 1990-tal. Flashback till The Open 2009 då gamlingen Tom Watson också låg bra till inför sista omgången, någon?

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s