Låtsaspolitik som förändrar

Maria Ferm, språkrör Grön Ungdom, skriver stolt på SvD Brännpunkt

Grön Ungdom ägnar sig inte åt låtsaspolitik. Vi driver samma politik som vårt moderparti Miljöpartiet.

Med detta försöker hon svartmåla de borgerliga ungdomsförbunden för att inte driva samma politik som sina moderpartier. “Låtsaspolitik,” kallar Ferm det för. Annars kan man ju tycka att det finns en poäng i just att ungdomsförbunden inte tycker exakt likadant som sina moderpartier.

Till skillnad från Grön Ungdom kan andra ungdomsförbund föra utvecklingen framåt just genom att driva egna politiska uppfattningar; Grön Ungdom måste å andra sidan ständigt förhålla sig till vad Miljöpartiet beslutade på sin senaste kongress.

Simon Hedlin Larsson

One response to “Låtsaspolitik som förändrar

  1. http://gronungdom.se/politik/artiklar/amnestikrav-i-miljoepartiets-valmanifest

    detta är vad vi drev igenom på miljöpartiets senaste kongress. vi vinner ständigt nya segrar och har lyckas göra miljöpartiet till sveriges mest progressiva parti, och även om vi inte alltid håller med mp så kan vi ändå aktivt driva våra frågor internt. Är man med i grön ungdom så är det för att man gillar MP’s politik och vill vara med och utveckla den ännu mer tillsammans med andra i ens egna ålder. :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s