Nu gäller det

Okej, så förhoppningsvis tillhör Kalmar de lag som är berett att kämpa extra för att flytta ner Djurgården till superettan. Vinner Kalmar över eller kryssar mot Djurgården – vilket är mycket troligt – och Örgryte vinner borta mot Gefle – vilket är mindre troligt – får Djurgården göra Hammarby sällskap till superettan, och det tackar vi ju inte nej till.

Men helt ärligt? Vem bryr sig om det är. IFK Göteborg – AIK. Allsvenskans bästa hemmalag mot allsvenskans bästa bortalag. Nej, Göteborg har inte förlorat hemma på hela säsongen, men nu är detta ingen vanlig match, och man saknar till skillnad från AIK två av sina viktigaste spelare i Adam Johansson (skadad) och Gustav Svensson (avstängd). Dessutom räcker det med lika för AIK för att man ska vinna guldet, och lika har Göteborg spelat på (Nya) Gamla Ullevi 3 gånger, lika många som AIK förlorat borta under säsongen.

På pappret är det således en öppen match där Göteborg ändå har viss rutin av att nyligen ha vunnit allsvenskan (2007), men mot ett ganska skadefritt AIK som i praktiken har 1-0 redan när matchen startar.

Kl 15.00.

Nu gäller det.

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s