Förnya fotbollen!

Efter Thierry Henrys omdebatterade Hand of God som skickade Irland ur VM är det lämpligt att se över det nuvarande regerlverket (se 1, 2, 3). Själv ser jag inga problem med att införa videoinspelningar för att bistå domaren med reprisbilder i syfte att kunna fatta mer rättvisa beslut. Godkända mål blir mål, bortdömda mål blir inspark – så krångligt behöver det inte vara.

Dessutom tycker jag det är hög tid att börja spela typ 60 eller 70 minuter effektiv tid utan tilläggstid, och stoppa klockan vid varje avblåsning. Då försvinner den absoluta merparten av alla maskningar som sker vid frisparkar, inkast, hörnor och insparkar, och spelet blir helt enkelt roligare att kolla på.

Tyvärr lär FIFA:s extrainkallade möte mest handla om spelskandalerna i Europa, men man kan ju alltid hoppas att det blir en fråga i framtiden!

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s