Vem vinner Bragdguldet 2009?

Om en ungefär femton minuter ska Bragdguldet 2009 delas ut. Ovanligt många bra kandidater skulle jag vilja säga. Vill man dock tala om specifika bragder och överraskningar snarare än helhetsprestationer då tror jag faktiskt på Sarah Sjöström som 16 år gammal simmade hem världsrekordet på 100 meter fjäril. Helena Jonsson är en lågoddsare enligt spelbolag, som menar att dräkterna har utvecklats så mycket inom simning att rekord från tidigare år inte är lika svåra att slå längre. Men i sådana fall känns Anna Nordqvists majorseger i LPGA Championship som en större bragd.

Robin Söderling har haft ett fantastiskt år, men han har mer hållit en hög klass än lyckats nå absolut världsklass i det avseendet att han faktiskt inte vunnit någon Grand Slam eller ATP-slutspelet. Zlatan Ibrahimović tillhör världens bästa anfallare, men Bragdguldet uppmärksammar ju gärna överraskningar, och att Ibrahimovic tillhör världens bästa fotbollspelare är knappast någon nyhet.

Jag tror alltså på Anna Nordqvist, Sarah Sjöström och Helena Jonsson – i den ordningen.

Här ser ni tillkännagivandet live!

Simon Hedlin Larsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s