Den viktigaste anledningen till att rädda klimatet

… har vi fått höra idag:

“Isbjörnarna äter varandra för att de inte får någon mat,” säger en av demonstranterna som deltog i Climate walk i Stockholm.

Helt förfärligt! Att isbjörnarna inte får någon mat har givetvis ingenting att göra med platsen de har valt att bo på att göra, utan det är helt och hållet resultatet av att du och jag åker kollektivt till jobbet istället för att ta cykeln.

Om människan inte fanns skulle ingen isbjörn behöva gå hungrig. Det är därför vårt ansvar att se till att stackarna får mat! Men vad ska vi göra för att åstadkomma detta enorma problem? Det är sant att om vi släpper ut lite mer växthusgaser och höjer jordytans temperatur kommer tjälen på Arktis att smälta och isbjörnarna kommer kunna äta växter som nu inte kan växa där på grund av kylan. Men vi har ju konstaterat att klimatförändringar är av ondo så tyvärr är vegetarisk kost utesluten.

Således måste vi hitta en annan lösning. Isbjörnarnas viktigaste föda är sälar och dagens matbrist kan därför åtgärdas genom att öka sälpopulationen.Visserligen brukar det inte gå så bra när människan rör vid ekosystem och påverkar näringsvävar – exempelvis när vi introducerade räven till Australien slutade det ju med att över tio arter utrotades helt – men detta kommer säkert gå bra, och det är ju trots allt för ett gott ändamål!

Mitt förslag är därför att Sveriges bönder engagerar sig i frågan och börjar föda upp sälar. Nu när svenska folket, av många skäl, uppmanas till att sluta äta kött kommer många som driver gårdar att bli arbetslösa. Därför slår man två flugor i en smäll när man skolor om till säluppfödning. Dessa frihasande och frisimmande sälar kan sedan släppas ut i det vilda vid Arktis så att isbjörnarna äntligen slipper gå hungriga!

Simon Hedlin Larsson

2 responses to “Den viktigaste anledningen till att rädda klimatet

  1. Ett massmord utan like varenda dag i hela världen. Och den här skamliga figuren till jordbruks minister ska jaga de som avslöjade vilka underbara djurfarm har vi här i Sverige, istället för stänga för all tid denna dödsfabriker.
    Om man behandlar sina svårt sjuka människor som nuvarande regeringen gör inte är det konstigt att djuren är inget värda alls.
    I de korta tv inslag såg man en del självgoda medborgare som i bästa fall skulle handla in en ekologisk
    skinka men att avstå att handla verkar ingen ha viljan för. Alla ni som orsakar djurens lidande – hoppas att ni återfödds som ett farmdjur, kanske hos en svensk djurbonde tom.

  2. försöker hitta ironin i detta. menar du på allvar att isbjörnen kommer överleva genom att gå över till vegetarisk kost? det är ett rovdjur med en mage för köttkonsumtion.
    sen handlar det inte om riktade insatser att rädda isbjörnen. isbjörnens belägenhet är en av många effekter av det stora problemet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s